Novi prekogranični projekat Opštine Gusinje vrijedan 389.635 eura

Piše: Objavljeno: 13/01/2023
featured image

Foto: opštinagusinje.me

Ugovor za projekat Opštine Gusinje “Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO”, vrijedan 389.635,61 eura, potpisan je juče u Ministarstvu finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU) u Beogradu, a koji je zadužen za ugovaranje projekata po pozivu prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020 (IPA II). Partner Opštine Gusinje na ovom projektu je Opština Ivanjica. 

Shodno projektu, Opštini Gusinje je namijenjeno oko 210.000 eura dok preostali iznos pripada Opštini Ivanjica.

“Budžetom projekta previđena je nabavka specijalizovanih vozila za komunalna preduzeća kao i ostala komunalna oprema, a projekat će se sprovoditi u naredna 24 mjeseca.  Ugovor je u Beogradu u ime Opštine Gusinje potpisala predsjednica Anela Čekić, a potpisivanju su prisustvovali i potpredsjednik Huso Brdakić i načelnik Službe komunalne policije Semih Redžepagić”, saopšteno je iz Opštine Gusinje. 

Takođe, potpisan je i partnerski Ugovor (Partnership agreement) između Opštine Gusinje i Opštine Ivanjica a koje su potpisali predsjednici opština Anela Čekić i Momčilo Mitrović kojim se definišu međusobne obaveze na realizaciji projekta.

Iz Opštine dodaju da će se realizacijom ovog projekta unaprijediti sistem upravljana otpadom u Gusinju i Ivanjici.

“Ovo je treći odobreni IPA prekogranični projekat Opštini Gusinje, a narednih dana predsjednica opštine Anela Čekić potpisaće i Ugovor za četvrti prekogranični projekat a koji će opština Gusinje realizovati sa opštinom Puka iz Albanije. Vrijednost ugovora biće 300.420,00 eura od čega je preko 50% sredstava namijenjeno opštini Gusinje”, zaključuje se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content