Novi aparat u KCCG: Trudnice mogu da vide i osmijeh bebe

Piše: Objavljeno: 08/02/2024
featured image

Klinika za ginekologiju Kliničkog centra Crne Gore dobila je u utorak, 6. februara, najnoviji ultrazvučni aparat Voluson E8, ukupne vrijednosti blizu 100.000 eura, za koji su sredstva obezbijeđena iz budžeta. On će, kako je saopšteno, značajno unaprijediti pružanje zdravstvenih uslugatrudnicama i pacijentkinjama uopšte.

U pitanju aparat kompanije General electric (GE), vodećeg svjetskog proizvođača ultrazvučnih aparata, koja je kao svoj zadnji tehnološki domet plasirala novu generaciju ultrazvučnih aparata – Voluson E8.

“Ovo je značajan iskorak Klinike za ginekologiju što će omogućiti dodatno unaprjeđenje zdravstvenih usluga našim pacijentkinjama na obostrano zadovoljstvo. Koristim priliku da se zahvalim menadžmentu Kliničkog centra Crne Gore na čelu sa direktoricom dr Ljiljanom Radulović, bez čije podrške i punog razumijevanja za potrebe naših pacijentkinja ovaj projekat ne bi bio realizovan”, saopštio je dr Srđan Medan, direktor Klinike za ginekologiju KCCG.

Odmah nakon isporuke aparata, uslijedila je edukacija ljekara, tako da je aparat već u upotrebi.

Uobičajena 3D i 4D ultrazvučna tehnologija je unaprijeđena i osmišljena je nova HD LIVE tehnologiju koja po nekim autorima predstavlja i 5D način snimanja. Karakteriše ga razrađeni softver obogaćen visokokvalitetnim prikazom slike, koja daje širok dijapazon dijagnostičkih mogućnosti u ginekologiji.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)