Novaković Đurović: MEPPU radi na uklanjanju barijera za OSI

Piše: Objavljeno: 13/06/2022
featured image

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma radiće na izmjenama i dopunama Pravilnika o bližim uslovima i načinu prilagođavanja objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom, kako bi se osobama sa invaliditetom omogućio lakši pristup objektima i otklonile barijere koje ih sprječavaju da samostalno i sa lakoćom ostvaruju svoja prava, zaključak je sa sastanka ministarke Ane Novaković Đurović i izvršnog direktora NVO “Savez slijepih”, Gorana Macanovića.

“Naš zadatak, misija, ali i obaveza jeste da unaprijedimo pristupačnost objekata i olakšamo kretanje, boravak i rad licima smanjene pokretljivosti i licima sa invaliditetom. Stoga, u potpunosti podržavam predlog Saveza slijepih Crne Gore da se Pravilnik izmijeni konkretnim rješenjima”, poručila je ministarka Ana Novaković Đurović.

Na sastanku je dogovoreno formiranje Radne grupe u čiji bi sastav ušli predstavnici Ministarstva i NVO sektora iz oblasti zaštite OSI, kako bi se što temeljnije pristupilo unapređenju pomenutog Pravilnika.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content