Nova Vlada je stabilizovala Crnu Goru i za samo dva mjeseca napravili smo sjajne rezultate, poručio je premijer Milojko Spajić večeras na konferenciji za medije u Vili Gorica.

Piše: Objavljeno: 12/01/2024
featured image

Spajić se večeras sastao irskim kolegom Leom Varadkarom, koji će boraviti u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“Velika je stvar imati ovako učestale sastanke sa evropskim liderima. Krasi nas politička stabilnost, a različitosti koje su nekada bile prepreka sada su benefit za našu državu. Polarizacija koja je bila aktuelna 20 godina više nije tema. Zaista smo napravili istorijske rezultate”, kazao je Spajić. 

Premijer je poručio da je Crna Gora napravila jedan veliki korak naprijed u kulturi dijaloga sa političkim partijama. 

“Napravili smo presedan evropskog tipa. Imamo jako dobru komunikaciju sa svim članovim parlamenta. To je dodatna vrijednost koja se iznjedrila. Uskoro ćemo, nadam se, imati i VDT-a, a imamo i ambicioznije planove”, dodao je on. 

Predsjednik Vlade Republike Irske Leo Varadkar dotakao se teme rata na Bliskom istoku, odgovarajući na pitanje novinara, navodeći da Irska osuđuje napad Hamasa na Izrael, ali i da je odgovor Izraela neproporcionalan.

“Kada je riječ o slucaju pred Međunarodnim sudom pravde mi poštujemo sve što se odnosi na konvenciju. Smatram da konvencija koja se tiče genocida ne govori samo o tome je li se desio genocid nego je činjeno sve da se genocid spriječi. Mi ćemo u svakom slučaju podržati sve što sud odluči”, poručio je Varadkar.

Premijera Irske je na aerodromu u 17.45 dočekala ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content