Nova strategija zaštite OSI početkom naredne godine

Piše: Objavljeno: 10/06/2021
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Crna Gora bi do kraja ove godine trebalo da dobije nacrt nove Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2022-2027. Očekuje se da dokument bude usvojen u prvom kvartalu naredne godine.

Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori pružiće ekspertsku podršku Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava prilikom izrade nove Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2022-2027, piše rtcg.me.

To je dogovoreno na sastanku predstavnika nedavno formiranog Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom tog Vladinog resora i predstavnica UNDP-a.

Iz Vlade podsjećaju da je nedavno raspisan Javni poziv za učešće predstavnika NVO sektora u izradi nove strategije, što će, kako su kazali, doprinijeti kvalitetu tog dokumenta, koji će biti u skladu sa Evropskom strategijom za osobe sa invaliditetom 2020 – 2030. i Konvencijom UN-a.

“Predviđeno je da nacrt strategije bude predstavljen javnosti krajem ove godine, dok se očekuje da je Vlada Crne Gore usvoji u prvom kvartalu naredne godine”, zaključuje se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content