Njujork zabranjuje TikTok na službenim telefonima

Piše: Objavljeno: 19/08/2023
featured image

Njujork je naredio svim zaposlenima u gradskim službama koji imaju službeni telefon da sa njega obrišu TikTok aplikaciju, čime se pridružio federalnoj vladi i više od polovini saveznih država u zabrani ove aplikacije u kineskom vlasništvu na vladinim uređajima.

“I dok su društvene mreže odlične za povezivanje Njujorčana među sobom i sa gradom, moramo da budemo sigurni da koristimo ove platforme na bezbjedan način”, rekao je Džona Elon, portparol gradonačelnika Erika Adamsa.

On je dodao da su najviši bezbjednosni zvaničnici Njujorka ocijenili da je TikTok prijetnja za gradske tehničke mreže i naredili da se aplikacija ukloni sa službenih telefona u roku od 30 dana, prenosi rtcg.me.

Federalna vlada je naredila uklanjanje aplikacije sa službenih telefona ranije tokom godine, zbog bojazni da bi BajtDens, firma u čijem je vlasništvu TikTok, mogla da daje podatke kineskoj vladi.

Više od pola američkih saveznih država je uvelo slične zabrane. Savezna država Njujork je zabranila upotrebu TikToka na vladinim telefonima još 2020, samo sa nekim izuzecima za promotivne potrebe.

Zvaničnici TikToka naveli su da su strahovi oko bezbjednosnih rizika neosnovani.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content