Njemačka će ograničiti grijanje kancelarija tokom zime

Piše: Objavljeno: 14/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Njemačke kompanije i javne institucije trebalo bi da ograniče grijanje svojih kancelarija na 19 stepeni Celzijusa kako bi država smanjila potrošnju prirodnog gasa, rekao je njemački ministar ekonomije Robeet Habek.

Njemačka, najveća ekonomija Evropske unije i država koja najviše uvozi ruski gas, pokušava da smanji zavisnost od prirodnog gasa iz Rusije kao odgovor na napad Moskve na Ukrajinu.

Rusija je već prekinula izvoz gasa u nekoliko zemalja EU, a zvaničnici strahuju da će Moskva iskoristiti izvoz gasa kao politički pritisak kojim bi primorala države da smanje sankcije koje su joj uvele, prenosi rtcg.me.

Ministar Habek rekao je da dok je 27 zemalja EU obećalo da će smanjiti upotrebu gasa za 15 odsto od avgusta u poređenju sa prethodnim petogodišnjim prosjekom, Njemačka treba da smanji potrošnju za 20 odsto.

Habek takođe predlaže zabranu grijanja nekomercijalnih privatnih bazena, isključivanje grijanja u zajedničkim prostorijama javnih zgrada i gašenje svjetla na javnim bilbordima između 22 časa i 6 ujutru.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content