Niže akcize na gorivo do 30. septembra

Piše: Objavljeno: 26/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Umanjene akcize na gorivo, koje je usljed rasta cijena nafte ranije donijela Vlada Crne Gore, ostaće na snazi do 30. septembra tekuće godine. To je predviđeno Odlukom o izmjeni Odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici.

To znači da će smanjenje akciza od 50 odsto ostati na snazi i narednih mjesec dana, sve i da dođe do novog pojeftinjenja goriva, piše rtcg.me.

“Donijeta je Odluka o izmjeni Odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja. Izmjenom je propisano da se umanjenje iznosa akcize od 50 % produžava do 30. septembra tekuće godine”, saopštila je Vlada Crne Gore.

Kako su kazali, aktuelne protivpandemijske mjere ostaju na snazi do 8. septembra: “Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti COVID-19 od većeg epidemiološkog značaja, kojom se važenje aktuelnih mjera produžava do 8. septembra”.

Vlada je na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o projektnim prijavama pripremljenim za podnošenje u okviru 28. poziva tehničke podrške za pripremu projektne dokumentacije i 7. poziva za sufinansiranje investicija za sprovođenje infrastrukturnih projekata kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir (ZIO).

Usvojen je i Predlog za preusmjerenje sredstava s potrošačke jedinice Ministarstvo finansija na potrošačku jedinicu Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content