Nikšićkoj bolnici 62 hiljade eura za nabavku operacionog stola

Piše: Objavljeno: 10/04/2022
featured image

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je Opštoj bolnici Nikšić 62.000 eura za nabavku ortopedskog operacionog stola, saopšteno je iz te kompanije.

Ugovor o uručenju donacije potpisali su izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i direktor JZU Opšta bolnica Nikšić dr Marko Mitrović.

“Ovom donacijom se stiču uslovi za uvođenje savremenih hirurških tehnika iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije, kao što su ugradnja totalne cementne endoproteze koljena, artroskopske dijagnostičke i terapijske procedure, svi urgentni operativni postupci u liječenju akutne traumatologije lokomotornog sistema – osteosinteza, spoljna fiksacija, ugradnja parcijalne endoproteze kuka, značajno uvećanje broja ugradnji cementnih i bescementnih endoproteza kuka”, saopšteno je iz EPCG.

Ističu da se ovim kvalitet zdravstvenih usluga u toj ustanovi podiže na značajno viši nivo, piše rtcg.me.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, apostrofirao je značaj društveno odgovornog poslovanja kompanije na čijem je čelu.

“Velika mi je čast da, u ime EPCG, uručim ovu donaciju Opštoj bolnici Nikšić. Naša kompanija nastavlja misiju pružanja pomoći zajednici unutar koje posluje. Cijenim da EPCG, svojim držanjem prema institucijama iz domena zdravstva, obrazovanja i kulture, potvrđuje posvećenost djelovanju u opštem interesu. Mi postojimo zbog građana Crne Gore i, s tim u vezi, trudimo se da doprinosimo boljitku ne samo kvalitetnim radom u okviru proizvodnje električne energije kao osnovne djelatnosti, nego i spremnošću da budemo od pomoći svima koji rade za dobrobit crnogorskog društva, a zdravstvene ustanove, poput Opšte bolnice Nikšić, svakako su od prvorazrednog značaja za našu zajednicu”, istakao je Rovčanin.

Direktor JZU Opšta bolnica Nikšić, dr Marko Mitrović, izrazio je zahvalnost na donaciji, naglašavajući korist koju će, osavremenjivanjem radnih uslova, imati građani.

“Koristim ovu priliku da, u ime JZU Opšta bolnica Nikšić, gospodinu Rovčaninu, kao izvršnom direktoru EPCG, zahvalim na pomoći. Ovom donacijom benefite će imati ne samo pacijenti iz Nikšića i šire okoline, koji su za pojedine operativne zahvate iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije išli u druge zdravstvene ustanove (KCCG i SZU Risan), nego i pacijenti iz opština koje gravitiraju Nikšiću (Šavnik, Žabljak, Plužine), kao i pacijenti iz opštine Pljevlja”, kazao je Mitrović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content