Nikolić: Poslovna 2023. godina rekordnih prihoda

Piše: Objavljeno: 02/03/2024
featured image

Foto: Mediabiro

Drugo izdanje TOP Business Montenegro inicijative za osnaživanje crnogorske poslovne zajednice predstavljeno je danas na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG). Riječ je o konceptu koji su osmislile kompanije BI Communication i BI Consulting, dok će i ove godine institucionalni partner biti Privredna komora Crne Gore, pokrovitelj Crnogorska komercijalna banka, a ekskluzivni partner M:tel.

U ime organizatora obratio se glavni analitičar TBM i osnivač BI Consultinga, Ratko Nikolić, te najavio da se izlazak Top Business Montenegro publikacije koja ističe pozitivne primjere iz poslovne prakse očekuje krajem maja, nakon čega će organizovati svečani događaj na kojem će dodijeliti nagrade prvorangiranima.

“Očekuje se da će poslovna 2023. godina za mnoga crnogorska preduzeća biti najbolja godina ikada. Vjerujemo da ćemo biti u prilici da cijelu godinu proglasimo jednom od najboljih poslovnih godina po ostvarenim prihodima. Da li je i koliko taj rat prihoda rezultat realnog rasta obima poslovanja i razvoja, a koliko inflacije i nekih drugih kratkoročnih faktora, analiziraćemo i objaviti u specijalnom časopisu Top Business Montenegro, koji će izaći krajem maja,” kazao je Nikolić.

Predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić, istakla je zadovoljstvo što su i ove godine dio Top Business Montenegro inicijative koja postaje dobra tradicija. 

“Najbolji privrednici koje identifikujemo kroz projekat Top Business Montenegro na inspirativan način podstiču sve one koji svoju budućnost vide među najuspješnijima u našoj ekonomiji. To zapravo znači da je Top Business Montenegro uspio od prvog dana i da govorimo o nečemu što na ekonomskom terenu pokazuje direktne, ali i posredne efekte,” istakla je Drakić. 

Generalni sponzor Top Business Montenegro drugu godinu zaredom je CKB, za koju ovo partnerstvo predstavlja dodatan način kojim podržavaju najbolje, te ih podstiču da se razvijaju na osnovama transparentnih i fer principa. 

“CKB ima zasluženo lidersku poziciju u razvoju privrede i realizacije kapitalnih projekata. Vjerujem da to nosi odgovornost da koristimo pomenutu poziciju na najbolji mogući način i da doprinosimo jačanju ekonomske stabilnosti naše države. Upravo to smo i uradili u 2023. godini u kojoj smo zabilježili jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja banke. Razvoj i podršku crnogorske privrede podržali smo kroz plasman 140 miliona eura kredita, a putem naše banke ostvaren je platni promet pravnih lica od devet milijardi eura,” saopštio je Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB Bank. 

TBM kao inicijativu koja promoviše najbolje crnogorske biznise i ove godine je podržala i kompanija MTEL i to u kapacitetu ekskluzivnog partnera. MTEL je na ovaj način još jednom pokazao svoju predanost društveno odogovornim projektima. 

“Vjerujemo u važnost učešća u zajednici i doprinosu njenom razvoju. Kroz različite projekte i inicijative posvećeni smo poboljšanju kvaliteta života građana i očuvanju okoline. Nadamo se da će ova saradnja sa Top Business Montenegro donijeti nove prilike za razvoj i unapređenje našeg poslovanja, te da ćemo zajedno doprinijeti jačanju crnogorske ekonomije,” kazao je Aćimić. 

Da se M:tel sjajno uklapa u Top Business Montenegro inicijativu koja promoviše izvrsnost poslovanja, svjedoče uspjesi koje ova telekomunikaciona kompanija ostvaruju na crnogorskom tržištu. 

“Ponosni smo na lidersku poziciju Mtel-a u telekomunikacionoj industriji, a nadam se da ćemo nastaviti s tim uspjehom i u narednim godinama. Želio bih istaknuti intenzivne aktivnosti koje nastavljamo i ove godine u implementaciji 5G mreže, koja, poznato je, predstavlja ne samo revoluciju u telekomunikaciji, već i temelj za razvoj novih inovacija i poslovnih modela,” naglasio je Aćimić. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content