Ni u drugom pozivu nije bilo zainteresovanih za akcije EPCG

Piše: Objavljeno: 13/08/2022
featured image

Foto: EPCG, arhiva

Elektroprivreda Crne Gore saopštila je da se prilikom sprovođenja postupka otvaranja ponuda po osnovu drugog Javnog poziva za prodaju akcija, u blok transakciji nije javio nijedan partner čime je okončan postupak prodaje sopstvenih akcija u blok transakciji.

Sljedeći korak, kako navode, u zavisnosti od stava Vlade Crne Gore, mogu biti proces prodaje sopstvenih akcija u skladu sa pravilima Montenegroberze i to paket aukcijskom prodajom jednom ili više kupaca ili kontinuiranom prodajom na slobodnom tržištu; ili poništenje sopstvenih akcija, što bi, dodaju, za EPCG značilo štetu od 52,8 miliona eura (sticajna vrijednosti) i smanjenje kapitala za 77 miliona eura, piše Pobjeda.me.

– Stav rukovodstva EPCG je nepromijenjen: u cilju izbjegavanja naznačene štete po Društvo, poželjno je nastaviti proces prodaje sopstvenih akcija. Budući da nije bilo prijavljenih po osnovu javnih poziva, proces prodaje bi se obavljao putem aukcijske prodaje jednom ili više kupaca ili kontinuiranom prodajom na slobodnom tržištu, a u skladu sa Pravilima Montenegroberze AD, i to uz uslov da cijena ne bude niža od 4,4900 eura po akciji (naznačena cijena je neznatno viša od sticajne), pa je na tom fonu i predlog Odluke Odbora direktora EPCG. Za precizno definisanje sljedećeg koraka je, dakle, neophodna hitna reakcija Vlade Crne Gore, kojoj je, s tim u vezi, danas upućen i dopis – kazali su iz EPCG.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content