Neredigovani primjerak knjige o Hariju Poteru prodat za 40.000 funti

Piše: Objavljeno: 01/05/2022
featured image

Neredigovani primjerak prve knjige o Hariju Poteru “Hari Poter i kamen mudrosti”, autorke Dž. K. Rouling, prodat je za 37.500 funti, nakon što je izazvao “priličnu pometnju” na aukciji.

Prvi put pokazane u javnosti – neredigovane stranice su verzija knjige prije završne lekture. Na 109 listova su 224 numerisane stranice prve knjige o Hariju Poteru.

Komplet je prodat za skoro dvostruko više od pretprodajne procjene od 20.000 funti, nakon što je u žestokom licitacionom ratu pobijedio privatni kolekcionar koji je licitirao telefonom iz inostranstva, prenosi rtcg.me.

Klajv Mos, šef odjeljenja za knjige, rukopis i radove na papiru “Chisvick Auctions” rekao je da su oduševljeni rezultatom ovog jedinog poznatog danas preživelog kompleta, koji se prvi put našao na tržištu i izazvao poprilično pometnju.

“I očekivali smo žestoku konkurenciju za njih, jer su ponudili jedinstven uvid u ono što će postati ikonično djelo u istoriji književnosti”, dodao je Mos.

Inače, riječ je o primjerku iz februara 1997. koji je Rozamund Voker, direktorka marketinga u “Bloomsbury Children’s Books” poslala recenzentkinji knjiga za djecu Fioni Voters.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content