Nenezić: Odnos cijene i kvaliteta razlog zbog čega turisti iz Srbije biraju da provedu svoj odmor u Baru

Piše: Objavljeno: 25/02/2024
featured image

Foto: Mediabiro

Turistička organizacija Bar je sa predstavnicima lokalne turističke privrede i ove godine uzela učešće na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu sa nadom da će i ovom prilikom sklopiti dobre ugovore i aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

“Danas je najveća posjećenost, što je i očekivano jer je prvi dan vikenda, izuzetno smo zadovoljni. Najveće interesovanje vlada za cijene u privatnom i hotelskom smještaju gdje možemo reći da smo zaista konkurentni, zato što je odnos cijene i kvaliteta u našoj destinaciji jedna od komparativnih prednosti i razlog zbog čega turisti iz Srbije biraju da provedu svoj odmor u Baru. Tržište Srbije je za nas najznačajnije emitivno tržište,” kazala je predstavnica TO Bar, Jovana Nenezić.

TO Bar je sa privredom predstavila ponudu na štandu od 100 kvadrata, što je do sada naš najveći izložbeni prostor na Sajmu u Beogradu. Za dobru atmosferu na štandu pobrinuo se muzički duo Anđa i Slađa, a na poseban način barsku gastronomsku ponudu predstavljaju Žene Bara koje su za sve posjetioce pripremile specijalitete iz tradicionalne kuhinje barskog kraja.

“Mislimo da je gastro ponuda jednog grada zaista važna, a Žene Bara stvarno grad Bar predstavljaju svim svojim srcem. Juče su svi posjetioci bili oduševljeni, nadamo se još većoj posjeti danas i ako stvarno zbog naših specijaliteta bar jednog turistu dovedemo u Crnu Goru mi ćemo biti jako zadovoljne,” kazala je predsjednica udruženja Žene Bara, Ljiljana Vujović.

Među raznim specijalitetima kojima su Žene Bara oduševile posjetioce Sajma turizma u Beogradu našli su se priganice, patišpanji, japraci, pršuta, sir, aranćini, rižoto sa tunjevinom, kao i tradicionalno jelo iz Spiča.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content