Nazire li se Spajićeva vlada: Dio manjinskih partija prihvatio ponudu

Piše: Objavljeno: 23/08/2023
featured image

Foto: gov.me/arhiva

Bošnjačka stranka i Albanski forum potvrdili su da prihvataju ponudu da budu dio vlade koju sastavlja mandatar Milojko Spajić.

Prema nepotvrđenim informacijama, partiji Ervina Ibrahimovića je ponuđeno mjesto potpredsjednika vlade, kao i resori saobraćaja, energetike, dijaspore, poljoprivrede.

Albanskom forumu je ponuđeno Ministarstvo javne uprave, kojim i trenutno rukovodi kadar AF Maraš Dukaj, kao i mjesto potpredsjednika Vlade za kapitalne investicije.

Podsjetimo, prema ranijim informacijama, Demokratama je ponuđen sektor bezbjednosti kao i mjesto predsjednika Skupštine.

Prema dostupnim informacijama, ZBCG do sada nije dobio konretnu ponudu za ulazak u vladu.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević juče je kazao da sve što se ovih dana pojavljivalo u medijima, a odnosilo se na navodne ponude upućene ZBCG obične su spekulacije i neutemeljene medijske konstrukcije.

Prema njegovim riječima u nedavnom neformalnom razgovoru sa mandatarom Milojkom Spajićem zatražili su od njega da im saopšti svoj stav i konačnu ponudu o mogućem ulasku ZBCG u Vladu, i da taj svoj predlog učini javnim kako bi se izbjegla dalja medijska nagađanja i nezvanični izvori koji unose dodatnu konfuziju.

ZBCG je u razgovorima o vladi isticao da im pripada mjesto predsjednika Skupštine.

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, rekao je sinoć da ima česte kontakte sa mandatarom Milojkom Spajićem.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content