Nastavljeno veliko interesovanje za manifestaciju Slikamo Podgoricu: Mališani slikali svoj grad iz mašte

Piše: Objavljeno: 19/08/2023
featured image

Nakon dvije likovne radionice koje su prošle sedmice u Podgoričkom parku okupile kako odrasle, tako i najmlađe ljubitelje umjetnosti, manifestacija “Slikamo Podgoricu” se juče nastavila radionicom “Moj grad iz mašte”, održanom u Dječijem parku na Kruševcu. Riječ je o zajedničkom projektu Turističke organizacije Podgorice i škole crtanja Moj imaginarijum. 

Foto:mediabiro

“Osmislili smo jedan kreativan i vrlo interesantan koncept gdje su djeca oslikavala grad onako kako ga oni zamišljaju. Cilj manifestacije je, prije svega, promocija zdravih stilova života, što više boravka i druženja na otvorenom sa jedne strane, a sa druge stane riječ je o podsticanju i razvoju mašte i kreativnih vrlina i sposobnosti prije svega kod djece, a onda i kod odraslih koji možda nemaju vremena da se, zbog svakodnevnih, brojnih obaveza i aktivnosti, tome posvete,” istakla je direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić. 

Veliki broj djece je uživao u oslikavanju dvije hartije dugačke deset metara, a doživljaj su upotpunile svima omiljene maskote. Takođe, gradsko preduzeće Zelenilo pobrinulo se da mame, bake i sve dame koje su bile u pratnji djece dobiju ukrasno cvijeće iz njihovog rasadnika. 

Zadovoljstvo sjajnim odazivom sve djece i odraslih koji su se priključili kreativnom stvaralaštvu i zabavi u Dječijem parku na Kruševcu izrazila je ilustratorka i začetnica dječije škole crtanja “Moj imaginarijum”, Iva Ivanović.

“Ja sam prezadovoljna, ovo je stvarno iznad mojih očekivanja. Ovakva posjećenost pokazuje koliko djeca vole da se bave umjetnošću, vole da istražuju, vole da se igraju, vrlo su radoznali. Ovo je jako korisno za njih, za razvijanje njihove kreativnosti, njihove mašte i zajedničkog procesa rada koji je jako bitan za malu djecu. Mislim da je bilo jako uspješno, već imamo dva velika grada iz mašte,” kazala je Ivanović.  

Mlada umjetnica napominje da je ovo već treći put da uspješno sarađuje sa TO Podgorica, te se nada da će se takva dobra saradnja nastaviti i u vidu nekih narednih manifestacija. 

“Jednostavno obožavam da radim sa njima jer su izuzetno profesionalni, cijene mlade talente, cijene umjetnost, cijene ovakve manifestacije, tako da mi je drago što radimo već dugo i sasvim sigurno ćemo sarađivati na još nekoliko projekata,” ispričala autorka projekta “Moj imaginarijum. 

Da zaista cijene umjetnost i kreativno stvaralaštvo kako kod mališana, tako i kod odraslih, iz TO Podgorica pokazuju nizom kreativnih manifestacija koje najavljuju za naredni period. 

“Već 14. septembra ispred Dvorca Petrovića ćemo organizovati manifestaciju koja će biti namijenjena djeci malo starijeg uzrasta i odraslima, a mališani mogu očekivati druge naše manifestacije na koje su već navikli i koje su takođe veoma kreativne, kao što je Tematski bal pod maskama koji svake godine početkom oktobra organizujemo na Duklji. Do kraja godine nas očekuju brojne aktivnosti i brojni događaji koji će biti prilagođeni svim uzrastima,” najavila je direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content