Narodna kuhinja na Koniku hrani 300 porodica iz Podgorice

Piše: Objavljeno: 17/10/2023
featured image

Narodna kuhinja u podgoričkom naselju Konik radi već 12 godina i hrani oko 300 porodica na teritoriji Glavnog grada.

Dnevno se u ovoj kuhinju podijeli 700 obroka, a 210 obroka vrijedni radnici dostavljaju na kućnu adresu. Obično su to lica koja zbog bolesti i starosti ne mogu da dođu do objekta gdje se servira hrana ili da preuzmu obrok. 

Narodna kuhinja novčana sredstva obezbjeđuje iz budžeta Glavnog grada na godišnjem nivou, a priprema i serviranje hrane je regulisano ugovorom sa Srednjom školom “Sergije Stanić”.

Kako je kazala Milena Dujović Đogo iz Sekretarijata za socijalno staranje, korisnici usluga ove kuhinje su korisnici slabog materijalnog stanja.

“To su i lica u stanju socijalne potrebe, lica koja koriste ličnu invalidninu i penzioneri čija mjesečna primanja ne prelaze minimalnu zaradu u Crnoj Gori”, pojasnila je ona. 

Za sve koji žele da se prijave za besplatan obrok u ovoj kuhinji, oglas za raspodjelu obroka za 2024. godinu biće objavljen do kraja mjeseca. 

“Prijave će se podnostiti na šalteru Sekretarijata za socijalno staranja u ulici Vuka Karadžića, uz potrebnu dokumentaciju”, zaključila je Dujović Đogo. 

Portal RTCG pisao je ranije i o Narodnoj kuhinji pri Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Godišnje ova kuhinja podijeli oko 94.000 obroka za najugroženije stanovnike glavnog grada.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content