Nakon skoro dvije godine automobilima se opet može do Grnčara

Piše: Objavljeno: 03/04/2024
featured image

Stanovnicima sela Grčar Desni i zaseoka Laze Ivanovića poslije skoro dvije godine popravljen je put, tako da ponovo mogu automobilima stići do svojih kuća, udaljenih od centra Gusinja svega 2,5 kilometara.

 (Foto: pixabay, ilustracija)

Ovaj put je oštećen još u poplavama krajem 2022. i početkom prošle godine, i od tada njihovi apel da se put popravi nisu imali rezultata, što je, kako se moglo čuti, bilo uzrokovano nesporazumima sa izvođačima radova.

Bivša predsjednica ove sjeverne opštine Anela Čekić obećala je da će put biti saniran, a zatim su političke turbulencije i njena smjena ponovo odložili rješavanje ovog životnog problema za desetak domaćinstava.

Mještanin Golub Ivanović sada kaže za Portal RTCG da je nova opštinska vlast konačno sanirala put i dovela ga u stanje da se terenskim vozilom može proći vrlo lagano, a uz malo pažljiviju vožnju i običnim malim automobilom.

“Ja bih zbog toga želio da se zahvalim predsjedniku opštine Sanelu Baliću koji je našao sredstva da ova sela, ili bolje reći prigradska naselja, ponovo poveže sa gradskim jezgrom. Nismo mi u to sumnjali, ali nekako se bilo oteglo previše, tako da nam je dvije godine propala ljetina, jer nismo mogli izaći čak ni pješice do svojih sela”, kaže Ivanović.

On podsjeća da iz centra varoši asfalt dolazi na sto metara do prvog mostića koji je bio porušen, a da su u produžetku još dva takva mostića. Na video snimku se vidi u kakvom stanju je bio ovaj put prije popravke.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content