Nakon 13 godina pauze: Krajem marta obnavlja se trka kafe-konobara

Piše: Objavljeno: 11/02/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Trka konobara kafea, prvi put organizovana 1914. na ulicama Pariza, vraća se 24. marta na ulice glavnog grada Francuske posle, nakon 13 godina pauze i samo četiri meseca prije Olimpijskih igara, koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta ove godine.

“To je ponovno rođenje legendarne trke”, izjavio je neimenovani zvaničnik lokalnih vlasti u Parizu, koje su preuzele organizaciju trke sa budžetom od oko 100.000 eura.

Trka je obustavljena 2011. godine, zbog nedostatka sponzora, prenosi RTCG.me.

Preimenovana u “trku kafea”, manifestacija će okupiti 200 učesnika na stazi od dva kilometra, koja počinje i završava se ispred sjedišta gradskih vlasti Pariza.

Lokalni zvaničnici su podsetili na istorijsku ulogu te popularne trke osnovane 1914. godine u Parizu da bi se istaklo “služenje konobara na francuski način”.

Konobari imaju rok za prijavu do 20. marta, a moraće tokom trke, koja podrazumijeva brzo hodanje, da na poslužavniku, pored kroasana ponesu i kafu i čašu vode, uz posebnu pažnju da se ništa ne prospe.

Oni će, kao obično svi francuski konobari, nositi svoju uniformu/odijelo: bijeli gornji dio, crni donji dio i preko kecelju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content