Najboljim studentima Biotehničkog fakulteta po 300 eura

Piše: Objavljeno: 27/12/2022
featured image

Foto: gov.me

Nagrade za 37 najboljih studenata osnovnih i master studija svih studijskih programa Biotehničkog fakulteta juče su uručene.

Nagrade je u prostorijama Biotehničkog fakulteta uručio potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković studentima osnovnih i master – akademskih i primijenjenih studija.

Nagrađeni su studenti osnovnih studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite odnosno ostvarili 60 ECTS bodova sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 8,5 ili više kao i studenti master studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 9,0 ili više.

Za svakog nagrađenog studenta Ministarstvo je opredijelilo novčanu nagradu u iznosu od 300 eura po studentu.

Nagrađeni najbolji studenti koji su ostvarili najveću prosječnu ocjenu na studijskim programima su na osnovnim studijama:
 
Laketić Ana, Nikolić Andrijana, Ljumović Milena, Đuranović Milena, Đurišić Bojana, Vulićević Nina, Milović Ivana, Adžibulić Amina, Kovačević Stana, Paljušević Leo, Balandžić Mirjana, Turčinović Nikola, Dautović Amina, Maraš Anđela, Rajković Nikolina, Mitrović Nađa, Jakić Dalibor, Đurović Martina, Premović Dajana, Premović Borjana, Marković Luka, Radović Marijana, Banda Elsan, Kovačević Andrijana, Radičević Marjana i Brakočević Bojana.

Na master studijama: Zejak Duško, Hodović Hana, Dukić Miljan, Bjelica Jelena, Nikolić Rajko, Jevtović Nina, Gojačanin Dijana, Marković Obrad, Drenovac Andrijana, Dašić Dragana i Dibra Amanda.

Ministar je čestitao akademcima na rezultatima, istakavši da su ostvareni rezultati ponos i uspjeh za cjelokupnu poljoprivredu u Crnoj Gori.

“U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede imate snažan oslonac za podršku i inicijative i ovom prilikom vas ohrabrujem da u svakoj prilici date svoj predlog, kritiku, ili zahtjeve kako bi zajedno jačali poljoprivredni sektor u Crnoj Gori”, istakao je Joković.

Dekanica Biotehničkog fakulteta prof. dr Božidarka Marković je istakla tradicionalno dobru saradnju fakulteta i resornog ministarstva, naglasivši rezultate saradnje u protekloj godini kao što su potpisivanje sporazuma o nadogradnji četvrtog sprata zgrade Biotehničkog fakulteta, gdje će biti uspostavljena Nacionalna referentna fitosanitarna labaratorija, kao i podršku ministarstva u iznosu od 80% od ukupne investicije u projektu rekonstrukcije zgrade Centra za kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje u Bijelom Polju.

“Mogu reći da su to decenijama unazad bile, a i danas su, dvije najznačajnije institucije za razvoj crnogorske poljoprivrede, jedna iz pozicije izvršne vlasti, a druga iz pozicije naučnoistraživačkog rada, obrazovanja i transfera znanja u poljoprivredi”, poručila je dekanica Marković.

Jelena Bjelica, studentkinja master studija smjera tehnologija u animalnoj proizvodnji, u ime nagrađenih studenata kazala je da ovakav vid nagrađivanja je investicija u obrazovanje, a svakako zadatak za nagrađene da to znanje iskoriste i unaprijede poljoprivrednu proizvodnju u Crnoj Gori.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content