Najava promocije “Našli smo jedno drugo” večeras u Visokom

Piše: Objavljeno: 02/02/2024
featured image

Promocija četvrte zbirke poezije “Našli smo jedno drugo“ Edite I. Dautović biće organizovana danas u peta, 02.02.2024.,  u Kulturnom Centru “Altidag-Visoko” u Visokom, sa početkom u 19:00 sati.

Foto: Poster za promociju u Visokom

O zbirci će govoriti Ilda Grabovac Arnautović, književnica  i autorka, moderatorka večeri Ćama Vranac.

Promocija će biti upriličena kroz razgovor dvije umjetnice praćeno multimedijalnim sadržajima pjesnikinje Edite I. Dautović i narativnog djela moderatorke Ćame Vranac.

Zbirka je objavljena u izdanju Arte iz Beograda, i Spirit Art Montenegro iz Podgorica.

Promovisana je kroz crnogorske gradove: Podgorica, Nikšić, Danilovgrad, Bar, Mojkovac, Bijelo Polje, u Srbiji u rodnom gradu Prijepolju i Beogradu, na Kosovu u Prizrenu. I sad imali smo priliku da je vidimo i čujemo Bosni i Hercegovini, sinoć u Kaknju kroz mini turneju sada evo 02.02. u Visokom i 03.02. u Travniku.

Pjesnikinja Dautović zapažena je na prostorima Bosne i Hercegovine učešćem na književnim konkursima “Musa Ćazim Ćatić”, predstavljajući se sa proznim formama.

“Ovim događajem želimo da promovišemo autorku iz Crne Gore, regionalno i da na ovaj način bliže predstavimo regionalnu kulturnu scenu”, naveli su organizatori i izdavači zbirke „Našli smo jedno drugo“, organizacija Spirit Art Montenegro.

Književnica Ilda Grabovac Arnautović, saopštila je za naš portal: Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo sinoć imali priliku u mome rodnom gradu ugostiti književnicu Editu I. Dautović i promovisati njeno 4. književno djelo, zbirku poezije “Našli smo jedno drugo”, te na taj način započeti mini književnu turneju po Bosni i Hercegovini. Promocija knjige je bila popraćena bogatim i visokokvalitetnim multimedijalnim sadržajima. Publika je sa oduševljenjem pratila promociju i puni lijepih utisaka su otišli kući. To isto večeras očekujem u Visokom. Drago mi je što smo pokrenule ovu “regionalnu kulturnu scenu” i ovo je samo početak saradnje. A divno je raditi sa talentovanom, multimedijalnom autoricom Editom I. Dautović, i oduševljena sam što sam saznala značenje slova I. u njenom književom potpisu, svakog do sad objavljenog djela.

Editina poezija i njeno cjelokupno stvaralašto – pjesničko kao i druge pisane forme, spajaju ljude i kulture, grade mostove, povezuju regionalnu scenu i ostavljaju dovoljno prostora za saradnju u budućem radu.

Svi ljubitelji pisane riječi mogu svojim prisustvom uveličati promociju u Kulturnom Centru “Altidag-Visoko”. Dobrodošli!

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content