Na Žabljaku održana manifestacija „Dani durmitorskih proizvoda“

Piše: Objavljeno: 28/01/2024
featured image

Na Žabljaku je danas u organizaciji lokalne Turističke organizacije održana manifestacija „Dani durmitorskih proizvoda“, na kojoj su plasirani domaći gastronomski specijaliteti, mliječni proizvodi i organska hrana.

Direktor Turističke organizacije Žabljak Stojan Abazović izrazio je zadovoljstvo posjećenošću manifestacije dodavši da su na platou Razvršja kod gradskog klizališta, predstavljene i ručne radinosti poput pletiva i zimskih odjevnih predmeta.“Tokom manifestacije, za sve posjetioce, obezbijedili smo degustaciju kuvanog vina i nikšićkog piva a takođe svi gosti su bili u prilici da prisustvuju pravljenju domaćeg kačamaka i naravno da ga degustiraju. 14 izlagača iz durmitorskog kraja predstavilo je svoje proizvode”, kazao je Abazović.


On je istakao da je Turistička organizacija za sve izlagače izradila vizit karte koje su dijelili posjetiocima i na taj način dodatno promovisali svoje proizvode. 

“Očekujemo sniježne padavine u narednom periodu kako bi realizovali brojne zacrtane manifestacije tokom februara i marta ali i kako bi Žabljak privukao veći broj gostiju”, kaže Abazović.

I na skijalištu Savin kuk očekuju sniježne padavine kako bi ove godine konačno bilo moguće skijanje na stazi.

“Posjetioca ima naročito vikendom ali mi trenutno, usled nedostatka snijega nijesmo u mogućnosti da obezbijedimo skijanje na stazama”, rekao je Marinko Purić direktor TC Durmitor.

On kaže da trenutno posjetiocima mogu ponuditi sankanje, panoramsku vožnu žičarom i usluge ugostiteljskih objekata na stazi.

“Ukoliko bude dovoljno padavina možemo i ove godine očekivati tokom februara goste iz regiona, prvenstveno Hrvatske i Srbije”.

On je podsjetio da je ovo druga godina bez sniježnih padavina što je još jednom pokazalo potrebu za vještačkim osnježavanjem koje se,naglašava Purić, ne može realizovati bez podrške države.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content