Na više lokacija u gradu počela ugradnja novih taktilnih staza

Piše: Objavljeno: 08/06/2022
featured image

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada, u skladu sa planiranom dinamikom ugradnje elemenata pristupačnosti na gradskim trotoarima i raskrsnicama, počeo je postavljanje novih taktilnih staza vodilja i upozoravajućih polja za osobe oštećenog vida.

,,Ova vrsta infrastrukture postavlja se na Bulevaru Jovana Tomaševića, od zgrade MUP-a Crne Gore do Ekonomskog fakulteta, ulicom 13.jula do Pravnog fakulteta i do Osnovnog suda, u dužini od oko 315 metara; na Bulevaru Jovana Tomaševića, od mosta Milenijum do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, u dužini od cca 550 metara; na Ulici Žrtava fašizma, od servisa Organizacije slijepih za Podgoricu, Danilovgrad i Kolašin, do autobuskog stajališta, u dužini od oko 65 metara”, navodi se u saopštenju.

Ukupna dužina trase iznosi cca 930,00 metara, a određivanje prioritetnih trasa za postavljanje staza radi se u saradnji sa Organizacijom slijepih za Podgoricu, Danilovgrad i Kolašin.

Glavni grad u prethodnoj godini postavio oko 2.500 metara taktilnih staza vodilja za osobe sa oštećenim vidom, kojima su pokriveni dio centra grada i Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, što će uz novih 930 metara iznositi gotovo 3,5 km staza, koje će olakšati samostalno kretanje ovim osobama i pristupačnost važnim gradskim i državnim institucijama.

Uporedo sa postavljanjem novih, u garantnom roku će biti sanirane taktilne staza koje su postavljene u prethodnom periodu, a koje su oštećene, čime će se na kvalitetan način obezbijediti samostalnije i bezbjedno kretanje osoba sa oštećenim vidom u Podgorici.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content