Na Savinom kuku još nema uslova za početak skijaške sezone

Piše: Objavljeno: 12/01/2023
featured image

Foto: rtcg.me

Iako na Žabljaku drugi dan pada snijeg na skijalištu Savin kuk još nema uslova za početak skijaške sezone. U upravi skijališta nadaju se da će se ubrzo stvoriti uslovi da zimska sezona konačno krene, kazao je direktor skijališta Marinko Purić.

“Gledano sa aspekta padavina sniježnog pokrivača ima, ali nema dovoljno da bi se uredile staze i da bi se krenulo sa skijanjem i zimskim sportovima, ali očekujemo po najavama meteorologa da će narednih nekoliko dana biti padavina i da ćemo uspjeti da napravimo staze za skijanje”, navodi se u saopštenju.

Sezona kasni dvadesetak dana ali u upravi skijališta nadaju se da sve nije izgubljeno, naveo je Purić.

“Pa jedan dobar dio, da kažem ključni dio sezone, je u smislu padavina propušten, i u smislu zimskih sportova,ali nije propušten generalno u posjećenosti, jer za novogodišnje praznike smo očekivali da će posjeta biti dobra, i bila je. Što se tiče da je sezona propala, ja baš i ne bih rekao da je propala”, kazao je on.

Istakao je da će u u februaru po meteorološkim najavama biti dovoljno snijega za skijanje, piše rtcg.me.

“Tako da možemo da se nadamo nekom post-sezonskom angažmanu. Gosti su vrlo vjerovatno pomjerili termine svojih zimovanja, tako da očekujem  da će u februaru  biti bolje nego prošle godine. Ovih 10 dana januara se može možda nadoknaditi u nekom post-sezonskom periodu, ali opet kažem, deset dana Nove godine Božića – špica sezone je propalo zbog nedostatka snijega”, kazao je on.

Špic sezone će teško biti nadoknađen ali s obzirom da zima pod Durmitorom zna trajati do marta i aprila nada turističkih radnika Žabljaka da će vremena za skijanje ipak biti, čini se opravdanom.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content