Na budvanskoj rivijeri 22.480 gostiju

Piše: Objavljeno: 09/09/2022
featured image

Foto: Mediabiro, arhiva

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 22.480 registrovanih gostiju, što je za 17% više u odnosu na prošlu godinu, pokazuju podaci Turističke organizacije Budva.

U hotelima odmara 11.770 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Velike Britanije, Češke, Poljske i Egipta. U odnosu na 2021. godinu, turista u hotelima je više za 30%.

U privatnom smještaju je 10.230 registrovanih gostiju, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Njemačke i Poljske, pi[e rtcg.me.

U ostalim vidovima smještaja je registrovano 480 gostiju.

“Prema podacima Turističke organizacije opštine Budva i procjeni broja gostiju, u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi oko 32.000 gostiju, odnosno 23% više nego u istom periodu prošle godine”, navodi se u saopštenju. 

Prema preliminarnim podacima Uprave za statistiku – MONSTAT, tokom prvih sedam mjeseci u Budvi je ostvareno 234.984 dolazaka i 945.815 noćenja u kolektivnom smještaju.

“Od tog broja, 207.956 odnosi se na dolazak inostranih, a 27.028 na dolazak domaćih gostiju. Najveći udio u ukupnom broju dolazaka za prvih sedam mjeseci u hotelima, ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država, Kine i ostalih i azijskih zemalja”, zaključuju iz TO Budva. 

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content