Mujović: Ako je cijena otvaranja rudnika Brskovo degradacija zdravlja i životne sredine, apsolutno sam protiv

Piše: Objavljeno: 07/11/2023
featured image

Ministar energetike u rudarstva Saša Mujović rekao je da Vlada Crne Gore nema pravo na aroganciju da zanemari mišljenja aktivista i građana Mojkovca kada je u pitanju rudnik Brskovo.

Mujović je u jutarnjem programu TV Vijesti govorio o tome kakav je stav nove Vlade.

“Ako sam nešto naučio tokom svoje akademske karijere to je da se moramo uvažavati i poštovati. Čak i da je taj projekat najbolji na svijetu, ako postoji toliko protivljenje i oprečna mišljenja i zalaganje dijela javnosti kroz ekološki sektor i aktivnosti građana Mojkovca koji su protiv tog projekta, onda mi kao Vlada nemamo prava na tu aroganciju da zanemarimo ta mišljenja nego moramo staviti prst na čeklo i zapitati seu čemu je problem i kako ga riješiti”, rekao je Mujović.

Ističe da je dobro da Crna Gora radi, da ima što više stranih investitora, fabrika, ali ne po svaku cijenu.

“Ako je cijena otvaranja rudnika u Mojkovcu degradacija zdravlja i degradacija životne sredine, onda sam apsolutno protiv toga. Saslušaću obje strane, imamo želje investitora da razgovara sa Vladom, saslušaćemo i predloge aktivista, građana… da približimo njihove stavove ako je moguće i krenućemo u realizaciju projekta samo ako su sve strane zadovoljne”, kazao je ministar.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content