MPNI: Raspisan međunarodni tender za rekonstrukciju devet stručnih škola u Crnoj Gori

Piše: Objavljeno: 16/11/2023
featured image

Uprava za kapitalne projekte, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija  (MPNI) i Evropskom investicionom Bankom danas objavila međunarodni tender za izbor izvođača radova koji će rekonstruisati devet srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.

Procijenjena vrijednost radova, kako je saopšteno iz MPNI, je preko četiri miliona i 850 hiljada eura, bez PDV-a i dodatnih troškova, uz napomenu da se ponude mogu dostaviti do 15. januara naredne godine.

“Podsjećamo, projekat je dio programa “Unaprjeđenje crnogorskog sistema obrazovanja”, koji se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske investicione banke, a kroz koji je već ugovorena izgradnja objekta JU OŠ ,,Vladimir Nazor” i potpisan ugovor za isporuku računarske opreme za škole u Crnoj Gori”, kazali su iz resora.

Ovim projektom, kako dodaju, obuhvaćena je sanacija i rekonstrukcija: ṦSVSO ,,Sergej Stanić” Podgorica, SSṦ “Cetinje” Cetinje, SMṦ “Danilo Kiš” Budva, SSṦ “Bar” Bar, SMŠ “Bećo Bašić” Plav, SSŠ “Berane” Berane, SSŠ “Vukadin Vukadinović” Berane, SSŠ “Rožaje” Rožaje, SEEŠ “Bijelo Polje” – Bijelo Polje. Poziv je dostupan na linku: https://rb.gy/e8za0g

“Vjerujemo da će se kroz ovaj projekat do kraja godine raspisati i međunarodni tender za nabavku namještaja za naše škole, dok će u sljedećoj biti dinamizirane aktivnosti za izgradnju nove gimnazije u Podgorici, kao i novih osnovnih škola u City kvartu i na Karabuškom Polju, te rekonstrukciji više predškolskih i školskih objekata”, naveli su iz MPNI.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content