Monstat traži operatere za unos podataka o popisu

Piše: Objavljeno: 10/01/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Uprava za statistiku (Monstat) saopštila je da je raspisala javni oglas za izbor operatera za unos podataka prikupljenih popisom u 2023. godini.

Kako je saopšteno, oglasom se predviđaju uslovi za odbir prijavljenih kandidata i to da je državljanin Crne Gore, da je punoljetno lice sa najmanje završenom četvorogodišnjom srednjom školom, kao i da je lice nezaposleno ili je student.

“Prednost pri odabiru imaće lice koje ima iskustvo u popisu ili iskustvo u sprovođenju statističkog istraživanja. Sve detalje u vezi sa oglasom zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa sajta Uprave za statistiku: www.monstat.org”, navodi se u saopštenju. 

Iz Monstata su podsjetili da će preliminarni razultati popisa biti objavljeni 25. januara.

“Objave podataka popisa od strane bilo koje druge organizacije, pojedinca ili medija predstavljaju dezinformisanje javnosti i stvaraju konfuziju kod korisnika. Stoga, molimo sve zainteresovane aktere u ovom procesu da se suzdrže od objave bilo kakvih podataka popisa ukoliko njihov izvor nije Uprava za statistiku. Uz zahvalnost na dosadašnjem objektivnom izvještavanju, nadamo se razumjevanju i strpljenju u narednim fazama ove statističke akcije”, zaključuje se u saopštenju Monstata. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content