Monstat: Moguće produženje popisa za deset dana

Piše: Objavljeno: 15/12/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Monstat je predlagao da popis stanovništva bude produžen za sedam dana a na sastanku premijera Milojka Spajića i predstavnika nacionalnih savjeta razgovarano je o produženju od deset dana. To je na sjednici Odbora za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa kazao direktor Monstata Miroslav Pejović.

“Vjerujemo da će naši sugrađani koji žive širom svijeta dobiti prilku da dođu u narednih 10,15 dana i da se popišu. Prosto, popis je presjek stanja na dan, da se zna koliko građana živi u Crnoj Gori i koliki nam je dio dijaspore, pošto znamo da je dijaspora nemjerljiva kategorija”, rekao je Pejović.  

Iz Monstata su rekli ranije da će ta institucija od Vlade tražiti da se produži period trajanja popisa stanovništva, piše rtcg.me.

Popis je zvanično počeo 3. decembra i predviđeno je da traje 15 dana.

Predstavnica Monstata Snežana Remiković kazala je ranije da popisivači u nekim ruralnim područjima, najviše na sjeveru Crne Gore, rade u otežanim uslovima.

U nekim opštinama nema dovoljno popisivača, a prema riječima Pejovića, neki instruktori ići će u druge opštine kako bi proces mogao da bude adekvatno završen. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content