Mladi da se prijave do 21. marta: Pobjednicima 1.500 eura

Piše: Objavljeno: 21/03/2023
featured image

Foto: SIA

Prve besplatne edukativne radionice u sklopu novog ciklusa najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA), počeće sa realizacijom 27. marta na crnogorskom primorju, saopšteno je iz te organizacije.

U okviru ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o konceptu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju ideju i prijave se na SIA takmičenje.

Prve četiri radionice namijenjene su svim mladim ljudima starosne dobi od 15 do 30 godina u južnoj regiji, a realizovaće se u Baru, Budvi, Kotoru i Herceg Novom u periodu od 27. do 30. marta.

Svi oni koji žele biti dio ovih događaja, neophodno je da popune online prijavni formular

“Kroz jednogodišnje trajanje programa, mladima se pruža prilika da se dodatno informišu o važnosti društvenog preduzetništva, ali i prilikama koje ono nudi, da dobiju neophodna uputstva i usmjerenja kako bi poboljšali svoju ideju i povećali šanse da ona opstane na tržištu nakon realizacije. U toku, ali i nakon formalnog završetka ovog društveno odgovornog projekta, biće im obezbijeđena podrška SIA partnera, kako u Crnoj Gori, tako i Evropi”, precizirano je u saopštenju.

Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, mentorska podrška, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beogradu.

“Prijave za takmičenje su zvanično otvorene danas, a za učešće u okviru timova moći će da se prijave svi mladi ljudi koji imaju između 15 i 30 godina, a čije ideje odgovaraju ispunjenju ciljeva održivog razvoja (SDGs). Realizacijom ciklusa edukativnih i promotivnih događaja koji će se organizovati u više od 20 crnogorskih gradova, obezbijedićemo pravovremeno informisanje ciljnih grupa o svim benefitima programa i načinima kako se mogu prijaviti za takmičenje“ – kazala je Jelena Kavarić, nacionalna koordinatorka Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori.

Svoju ideju zainteresovani mogu prijaviti do 31. maja, popunjavanjem jednostavne aplikacione forme na SIA veb sajtu.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content