Ministarstvo prosvjete ništa nije uradilo za radnike koji putuju

Piše: Objavljeno: 02/09/2023
featured image

Foto: rtcg.me

Predstavnici Udruženja “Prosvjetni putnici” na današnjem protestu ispred Ministarstva prosvjete izrazili su nezadovoljstvo odnosomtog resora prema njima. Kako je medijima kazao profesor Mitar Magovčević, prosvjetari koji putuju zahtijevaju da im se plaća prevoz.

“Ministarstvo prosvjete ništa nije uradilo za radnike koji putuju”, kazao je Magovčević medijima.

Jedan od zahtjeva okupljenih prosvjetara je i da se vrati član u GKU koji garantuje obavezu poslodavca, u ovom slučaju Ministasrtva prosvjete da će plaćati prevoz prosvjetnim radnicima do mjesta rada i u povratku do mjesta boravka za obavljanje društveno-korisnog rada kao u svim zemljama regiona, piše rtcg.me.

Zahtijevaju i da se prosvjetnim radnicima omoguće povoljni stambeni krediti ili dodijele stambene jedinice po povoljnim uslovima u mjestu rada i na taj način riješe trajno pitanje plaćanja prevoza.

“Da se otvore nova autobuska stajališta i vrate stara koja se nalaze pored škola, kao i da se otvori željezničko stajalište između Zlatice i Zagoriča”, jedan je od zahtjeva.

Traže i da se uvedu jasni kriterijumi zapošljavanja i sporazumnog premještaja u članu zakona 5b GKU, u kojemu bi se jasno naveli kriterijumi zapošljavanja prema godinama putovanja prosvjetnog putnika i njegovog radnog staža.

“Čime bi se onemogućile zloupotrebe prilikom zapošljavanja a čiji smo svjedoci poslednjih dana”, navodi se u zahtjevima.

Zahtjeve su istakli na ulaznim vratima.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content