Ministarka najavila rješavanje problema prevoza prosvjetara

Piše: Objavljeno: 22/01/2024
featured image

Profesor Mitar Magovčević saopštio je da je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović poručila da će riješiti problem međugradskog prevoza prosvjetnih radnika. Zbog toga su, kako je rekao Magovčević za Televiziju Crne Gore, prosvjetari odlučili da danas ne protestuju, već da to bude proglas.

Zbog skoro dvije decenije neplaćanja prevoza do radnih mjesta, prosvjetni radnici i danas ukazuju na taj problem.

“Na kraju 2005. godine tadašnji ministar prosvjete Slobodan Backović je ukinuo prevoz prosvetnim putnicima i tako 19 godina prosvetni putnici plaćaju prevoz od mjesta boravka do mjesta rada. To je veliki izdatak, mnogi od nas koji godinama putujemo izgubili smo jedan stan zbog tih sredstava koje smo ulagali u prevoz. U svim zemljama regiona plaća se prevoz, da ne kažem zemljama EU, bez u Crnoj Gori”, ukazuje Magovčević.

Saradnja sindikata sa Vladom i obezbjeđivanje prevoza prosvjetnim radnicima, dodao je, jedan je od uslova za pridruživanje Evropskoj uniji.

“Međugradski prevoz koristi njih 599. Putuju iz Nikšića – 181 putnik, to je znači trećina, putuju iz Nikšića u Đenoviće, Golubovce, Tuzi… To su neka najduža putovanja, ljudi izdvajaju od 100 do 250 eura od svojih plata, to su veliki izdaci i na taj problem smo morali skrenuti pažnju”, poručio je Magovčević.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content