Milena Milatović pokreće projekat “Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu”

Piše: Objavljeno: 13/05/2024
featured image

upruga predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, Milena Milatović pokreće projekat za djecu i mlade pod nazivom “Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu” čiji je cilj promocija kulturnog nasleđa i muzejskih zbirki na edukativan i prijemčiv način, saopšteno je iz Kancelarija za odnose s javnošću šefa države.

Kroz aktivnosti prilagođene dječjem uzrastu, poput obilazaka muzeja i učeśća u edukativnim interaktivnim radionicama, djeci će se predstaviti muzejski eksponati i umjetnička dijela koja se čuvaju u zbirkama muzeja širom Crne Gore, sa ciljem da se djeci približi bogata kulturna baština naše države.

“Prva pilot radionica, organizovana u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore, održana je u petak 10. maja i bila je posvećena nošnjama sa teritorije cijele države, a djeca su tom prilikom obišla Etnografski muzej na Cetinju i kroz interaktivnu igru, crtanje i zabavu upoznali se sa raznolikostima tradicionalne odjeće naroda sa teritorije Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Projekat “Dječijim koracima kroz crnogorsku kulturu” nastoji da posredstvom istraživanja kulturnog nasljeđa djeci približi osnovne pojmove o poštovanju različitih kultura, zatim da podstakne razvoj kreativnosti i mašte i poveže djecu sa zajednicom, kulturom i tradicijom.

Nastavak aktivnosti na projektu planirane su tokom ljeta u različitim gradovima Crne Gore.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content