Milatović pozvao na poštovanje slobode izjašnjavanja građana

Piše: Objavljeno: 16/10/2023
featured image

Foto: Pobjeda

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović apelovao je na nadležne organe da preduzmu sve neophodne aktivnosti kako bi se osigurali zakonski preduslovi za održavanje popisa stanovništva i njegovi rezultati učinili nespornim.

On je pozvao i vjerske lidere, političke partije, nacionalna vijeća, nevladin sektor i medije da svojim djelovanjem i riječju poštuju slobodu svakog pojedinca da se, bez pritiska, izjasni o svojoj nacionalnoj, vjerskoj i svakoj drugoj pripadnosti.

Milatović je to rekao odgovarajući na pitanje Vijesti da li je primjereno da vjerski lideri, političke partije, nacionalna vjeća, mediji, nevladin sektor, utiču na građane kako bi trebalo da se izjasne na popisu.

“Čvrsto vjerujem da smo, kao društvo, postigli dovoljan stepen demokratske zrelosti da omogućimo svim građankama i građanima u Crnoj Gori da slobodno iskazuju svoja nacionalna, vjerska ili bilo koja druga uvjerenja”, rekao je Milatović.

On je kazao da nije sklon da potcjenjuje lični integritet građana u Crnoj Gori i da različita istupanja po ovim pitanjima doživljava kao instrument kojim je moguće upravljati njihovim nacionalnim, vjerskim ili drugim osjećanjima.

“I pored činjenice da, kao građanin Crne Gore, shodno Ustavu, nijesam obavezan da se izjašnjavam o svojoj nacionalnoj pripadnosti i drugim uvjerenjima ja sam, u više navrata, te informacije javno saopštavao”, dodao je Milatović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content