Milatović obrazložio zašto je vratio Skupštini zakone

Piše: Objavljeno: 04/01/2024
featured image

Foto: Pobjeda

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, shodno Ustavu Crne Gore, vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje tri zakona.

Predsjednik može vratiti parlamentu zakon na ponovno odlučivanje, s tim što je dužan da proglasi ako Skupština opet taj akt usvoji.

Kako je saopšteno iz Milatovićevog kabineta Skupštini su vraćeni: Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o privrednim društvima, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama.

“U obrazloženju odluke o vraćanju Skupštini na ponovno odlučivanje Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o privrednim društvima Predsjednik je naveo da je propisivanje retroaktivne primjene pojedinih rješenja sadržanih u navedenom Zakonu u suprotnosti sa ustavnom zabranom povratnog dejstva zakona i drugih propisa, ustanovljenom članom 147 Ustava”, navedeno je u saopštenju.

Članom 3 usvojenog Zakona, u važeći tekst Zakona o privrednim društvima uvodi se novi član 330b kojim se, kako se navodi, propisuje da će se „postupci sazivanja i održavanja skupštine akcionara koji su započeti prije stupanja na snagu ovog zakona, okončati po ovom zakonu, osim ako su rokovi za održavanje skupštine kraći od rokova iz člana 151a ovog zakona.“

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content