Milatović: Jadran u vlasništvu Crne Gore, Milanović: Ima važnijih tema

Piše: Objavljeno: 05/09/2023
featured image

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović rekao je u ponedjeljak u Zagrebu da je brod Jadran u vlasništvu Crne Gore, ali da je Podgorica otvorena za dijalog o tom pitanju, dok hrvatski predsjednik Zoran Milanović poziva na finansijsko održivo rješenje tog pitanja i kaže da ima važnijih tema od te.

Činjenično stanje govori da je u vlasništvu Crne Gore, mislim da je naša pozicija jasna”, rekao je Milatović. 

Dodao je da je Crna Gora otvorena za dijalog.

“I sa suprugom imam otvorenih pitanja. Normalno je da dvije prijateljske države imaju otvorena pitanja”, naveo je Milatović.

Milanović je rekao da je “nevjerojatna jagma koja postoji za brodovima iz vremena Josipa Broza Tita – Jadran, Galeb” i da se nada da će se pronaći način za finansijski održivo rješenje tog pitanja.

“Možda treba naći neko rješenje da se zajednički finansira. Nadam se da postoji neko rješenje koje vodi računa o troškovima jer je njegovo održavanje skupo za pojedinačne države”, rekao je Milanović, dodavši da “ima puno važnijih tema”.

Očekuje se da će to pitanje biti tema sastanka Milatovića i premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima.

Plenković je rekao prošle sedmice na Strateškom forumu na Bledu da tema treba biti predmet bilateralnih razgovora te da se mora pronaći rješenje koje uzima u obzir “činjenicu da je školski brod Jadran simboličan za brojne Hrvate – pomorce, one koji su se na njemu školovali i na njemu radili”.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content