Meta pooštrava ograničenja za tinejdžere

Piše: Objavljeno: 10/01/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Kompanija Meta saopštila je danas primjenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Fejsbuku i Instagramu, kako bi promovisala “bezbjednu i odgovarajuću” upotrebu za njihov uzrast.

Grupa Menlo Park (Kalifornija) će sada podrazumijevano postaviti sve naloge adolescenata u strožu konfiguraciju dvije društvene mreže, što „otežava dolazak u kontakt sa potencijalno osjetljivim sadržajem“.

Mjera se odnosi na račune identifikovane da pripadaju tinejdžeru čija je starost između 13 godina (minimalno potrebno za registraciju) i 15 godina (18 godina u određenim zemljama).

Ta konfiguracija takođe ograničava pristup, za druge korisnike, listi „prijatelja“, praćenim nalozima, kao i mogućnost komentarisanja postavljenih poruka, prenosi rtcg.me.

Pretraga određenih riječi kao su „samopovređivanje“, „samoubistvo“, „poremećaji u ishrani“ ili „bulimija“, neće dati nikakve rezultate za adolescente.

Umjesto toga, korisniku će biti prikazana poruka o prevenciji koja predlaže da kontaktira profesionalca, prijatelja ili da konsultuje listu savjeta koji će mu verovatno pomoći, navodi se u poruci objavljenoj na veb stranici Meta.

Međutim, to neće spriječiti tinejdžera da razgovara o svojim mogućim problemima ili poteškoćama na Instagramu ili Fejsbuku sa nekim od svojih kontakata.

Meta je posljednjih godina redovno kritikovana zbog naloga mladih korisnika na Fejsbuku i Instagramu.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content