Medoks ocijenila: Žene u regionu suočene sa velikim izazovom

Piše: Objavljeno: 22/01/2021
featured image

Žene u Crnoj Gori i regionu suočavaju se sa velikim izazovom, ne samo u zahtjevima za rodnu ravnopravnost, već i u nekim osnovnim pitanjima, poput prava na ljudsko dostojanstvo i sigurnost, kazala je ambasadorka Velike Britanije Karen Medoks.

Ona je poručila da će se zalagati za borbu protiv mizoginije i za pružanje podrške ženama i muškarcima koji osporavaju rodne norme, gdje god se oni nalazili u svijetu, piše rtcg.me.

“Čak i za ovo kratko vrijeme koje sam provela u Crnoj Gori, vidjela sam da se žene u zemlji i regionu suočavaju sa velikim izazovom, ne samo u zahtjevima za rodnu ravnopravnost na poslu i kod kuće, već i u nekim osnovnim pitanjima, poput prava na ljudsko dostojanstvo i sigurnost”, navela je Medoks na Tviteru.

Ona je rekla da je, kao žena na rukovodećoj poziciji, još u manjini, “čak i u Ujedinjenom Kraljevstvu, i ta pozicija dolazi sa društvenim pritiscima i očekivanjima.”

“Na dubokom ličnom nivou se snažno zalažem za borbu protiv mizoginije i za pružanje podrške ženama i muškarcima koji osporavaju rodne norme, gdje god se oni nalazili u svijetu. Impresionirana sam pojedinačnim i djelovanjem organizacija koje se ovdje već zalažu za ovaj cilj”, kazala je Medoks.

Ona je navela da se nada da će upoznati mnoge slične feministe u Crnoj Gori.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content