Marđonović: Stručno osposobljavanja učenika u privredi trajno rješenje za nedostatak radne snage

Piše: Objavljeno: 17/05/2023
featured image

Foto: gradski.me

Crnogorski hotelijeri u predstojeću turističku sezonu ulaze sa velikim izazovima, a problem nedostatka radne snage koji je ove godine najizraženiji na primorju se mora riješiti, kazao je juče izvršni direktor Zanatsko-preduzetničke komore Boris Marđonović u emisiji “Takulin” Gradske RTV.

“Ovaj problem se komplikuje svake godine sve više jer domaća radna snaga ima alternativu, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu, da učestvuje na tržištu rada EU, i to je izazov koji se mora sistemski rješavati”, smatra Marđonović.

Manjak radnika za predstojeću sezonu će se, kako kaže, odraziti na kvalitet usluge.

“Vlada deklarativno pokazuje interesovanje da se to riješi sezonskim uvozom radne snage, ali u praksi to neće biti realno jer, ako je uslov da je neko iz tih destinacija već radio u nekoj stranoj državi gdje je sigurno bio plaćen više nego ovdje, onda on neće doći u Crnu Goru”, objašnjava Marđonović.

Nedostatak radne snage može se, smatra, odraziti i na naredne sezone.

“Ugostiteljstvo, hotelijerstvo i gastronomija su veoma osjetljive branše, a ponuda u svijetu je jako velika. Ako turisti budu dugo čekali na graničnim prelazima, ako budu morali da voze nefunkcionalnim putevima i na kraju ne dobiju uslugu za koju su platili, to će biti loša reklama za svaku narednu godinu”, naglašava Marđonović.

Rješenje koje nudi Privredna komora da se ovaj problem zakonski reguliše, ističe, nije održivo.

“Žalosno je što kolege iz Privredne komore uporno nude kao dugoročno rješenje uvođenje kategorije ‘stalni sezonski radnik’. Ako očekujemo da ćemo socijalizovati gubitke, a da će našu radnu snagu plaćati poreski obveznici u šest mjeseci kada nisu potrebni privredi, jasno je da je to neodrživo, besmisleno i nema nikakvo uporište u praksi”, poručuje Marđonović.

Naglašava da su hotelijeri inicirali saradnju sa Privrednom komorom Austrije, te predložili razmjenu radne snage tokom zimskih i ljetnjih mjeseci, u zavisnosti od potražnje.

“Predložili smo da radnici budu stalno zaposleni kod naših privrednika, ali kada nema sezone, tokom zimskih mjeseci, da mogu da rade u Austriji gdje je tad potražnja za radnom snagom veća, i obrnuto”, kazao je Marđonović.

Ističe da je to samo jedan model koji nije trajan.

“Kao trajno rješenje predlažemo stručno osposobljavanje učenika. U okviru Komore smo inicirali, da Udruženje hotelijera pripremi jedan program stručnog osposobljavanja u privredi. Taj plan podrazumijeva da svih 17 sektora, koje jedan hotel mora da ima, može da nauči samostalno da obavlja jedna osoba, i to sa 18, 19 godina”, objašnjava Marđonović.

Poručuje da bi se takvim modelom, osim rješavanja problema nedostatka radne snage i stručnog kadra, mogla poboljšati i turistička ponuda Crne Gore.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content