Manji indeks prometa u uslugama

Piše: Objavljeno: 10/05/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu manji je 16,7 odsto u odnosu na četvrto prošlogodišnje tromjesečje, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 25,7 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i na malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 26,1 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 14,5 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je 21,9 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 18,1 odsto”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u prvom kvartalu u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je 55,7 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 8,7 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u prvom kvartalu u odnosu na isti prošlogodišnji period veći je 19,8 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji osam odsto.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content