Mandić: Crna Gora treba da bude veliki proizvođač i izvoznik električne energije

Piše: Objavljeno: 16/11/2023
featured image

Crna Gora, iako geografski mala država, treba da bude veliki proizvođač i izvoznik električne energije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Iz Skupštine je saopšteno da je Mandić večeras razgovarao sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore na čelu sa predsjednikom Odbora direktora EPCG Milutinom Đukanovićem, predstavnicima UGT Renewables LLC na čelu sa generalnim direktorom UGTR Adamom Kortizom, kao i sa predstavnicima Hyundai Engineering Co. LTD na čelu sa direktorom HEC Guan Sop Limom.

Povod razgovora je, kako je navedeno u saopštenju, otvaranje dijaloga o rješavanju zakonodavnih okvira koji će pospješiti i konkretizovati dalji razvoj solarne energije u vidu izgradnje solarnih elektrana i projekata skladištenja energije u Crnoj Gori koji će biti u vlasništvu i kojom će upravljati Elektroprivreda Crne Gore.

Navodi se da Mandić je istakao da je veoma zadovoljan što može ugostiti “renomirane investitore koji žele da ulažu u Crnu Goru”. Kako je naveo, Crna Gora, koja je Ustavom definisana kao Ekološka država, posebnu pažnju posvećuje takozvanim zelenim projektima.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content