Makron ugostio Spajića

Piše: Objavljeno: 06/02/2024
featured image

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se u Jelisejskoj palati sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom u okviru radne posjete Parizu.

“Tokom sastanka su istaknuti odlični bilateralni odnosi, a premijer Spajić se zahvalio za podršku, koju Francuska pruža Crnoj Gori na EU putu. Naglasio je opredjeljenje Crne Gore da i prije 2030. bude spremna za učlanjenje, te da je trenutni tempo reformi garant posvećenosti 44. Vlade tom cilju”, saopšteno je iz Kabineta Spajića.

Makron je istakao da Francuska daje punu podršku Crnoj Gori u integracijama i iskazao spremnost za podršku, posebno na ekspertskom nivou.

„Fenomenalan sastanak sa predsjednikom Makronom, koji nam je prenio veliku podršku Francuske na našem EU putu. Razgovarali smo i o jačanju biletaralnih odnosa, prvenstveno na ekonomskom planu. Govorili smo primarno o jednom strateškom krovnom dokumentu, koji bi bio osnova za partnerstvo dvije zemlje i predsjednik Makron je prihvatio jednu takvu inicijativu“, kazao je Spajić nakon sastanka i dodao:

„Dokument bi bio postavljen na četiri stuba, a to su: odbrana, zdravstvo, infrastruktura i ekologija. Prvo ćemo raditi na odbrani, a već u martu će se sastati ministri zdravlja, oko projekata u toj oblasti. Sarađivaćemo i u infrastrukturnim projektima, što je jako bitno za razvoj autoputeva i željezničke infrastrukture u narednih šest godina, sve ovo će ubrzano pojačati saradnju između dvije zemlje!“

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content