Lokalne uprave za dva mjeseca izgubile 4,65 miliona eura

Piše: Objavljeno: 10/09/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Lokalne uprave izgubile su tokom juna i jula 4,65 miliona eura zbog smanjenja prihoda po osnovu više fiskalnih obaveza koje su izmijenjene ili ukinute reformama uvedenim na početku ove godine.

Vlada je na juče održanoj sjednici usvojila dokument koji sadrži detalje o nadoknadi sredstava opštinama po osnovu smanjenja prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda za dva mjeseca ove godine iz sredstava Tekuće budžetske rezerve, piše bankar.me.

“Na osnovu podataka za uporedni period prošle godine, utvrđeno je da ukupni gubici jedinica lokalne samouprave, uslovljeni izmjenama odgovarajućih zakonskih rješenja, iznose 4.651.573 eura. S tim u vezi, donijeti su zaključci kojima su utvrđeni precizni iznosi nadoknada koji će biti isplaćeni svakoj opštini”, istakli su iz Vlade ali nisu naveli i iznose koji će svakoj od opština biti uplaćen.

Zakonskim odredbama koje su definisale ovogodišnji budžet za pokriće ovih razlika u prihodima opština za svih 12 mjeseci planirana je isplata 15 milona eura, i to iz Tekuće budžetske rezerve.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content