Ksenija Tanu: Bjeloruskinja koju Crnogorci obožavaju

Piše: Objavljeno: 14/10/2023
featured image

Bjeloruskinja Kseniya Tanu koja je skrenula pažnju na sebe učešćem u Zvezdama granda otkriva za naš portal kako je učila naš jezik te koliko joj život u Crnoj Gori prija.

Ono što je zanimljivo jeste da ste kao Bjeloruskinja savladali naš jezik za potrebe pjevanja? Da li možete i lagano komunicirati na Crnogorskom?

Kada sam stigla u Crnu Goru, uopšte nisam znala jezik. No, brzo sam to savladala za pjevanje u roku od nekoliko mjeseci zahvaljujući mnogo sati rada s profesorima. Posebnu pozornost obratili smo na izgovor. Unatoč tome, nastavljam proučavati govorni jezik do danas. Ali danas sa sigurnošću mogu reći da se moj govorni crnogorski znatno poboljšao. Ponekad, kada govorim ovim jezikom, teško mi je i povjerovati koliko sam daleko stigla u njegovom savladavanju.

Foto: privatna arhiva

Da li vam je ljepše da pjevate na crnogorskom ili na vašem maternjem jeziku?

 Sa zadovoljstvom pjevam kako na crnogorskom tako i na svom maternjem ili bilo kojem drugom jeziku.Glavno mi je uživanje u glazbi i sposobnost da kroz pjevanje prenesem osjećaje.

Koliko je naš jezik bio zahtjevan za savladati?

Na natjecanju su, naravno, uzeli u obzir da prethodno uopće nisam znala jezik, ali su od mene tražili isto što i od ostalih takmicara,da radim na izgovoru i dikciji, što sam i učinila.

Foto: privatna arhiva

Ostvarili ste veliki uspjeh na regionalnom muzičkom takmičenju. Koliko je to vama značilo u razvoju karijere?

 Za mene je ovo značilo puno iskustva i važan korak u razvoju moje karijere. Jako sam zahvalana sudbini što me dovela u Zvezde Granda. Ovaj događaj za mene ima posebno značenje.

Foto: privatna arhiva

Da li je bilo poziva da nastupate u Crnoj Gori i regionu?

 Da, naravno, ima mnogo ponuda za rad i suradnju, i to ne samo na Balkanu.

Kako ste došli u Crnu Goru i koliko vam se dopada?

Došla sam u Crnu Goru prije godinu i po, i za to vrijeme sam se stvarno zaljubila u ovu zemlju, ne samo zbog njene nevjerojatne ljepote, već i zbog njenih prekrasnih, ljubaznih ljudi. Osim toga, vrijeme je super, u čemu uživam svaki dan.

Foto: privatna arhiva

Kada je u pitanju studijaki rad, da li se planira vaša autorska kompozicija?

Naravno da pišem pjesme, ali kada su u pitanju tekstovi  nije na materinjim  jeziku, tu mi pomažu profesionalci. Vrlo brzo ćete moći čuti moju prvu autorsku pjesmu na srpskom jeziku. Ovo iskustvo mi je jako zanimljivo.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content