Kroz program “Obrazovanje i osposobljavanje odraslih” biće angažovano 400 nezaposlenih lica

Piše: Objavljeno: 17/09/2021
featured image

Kroz Program “Obrazovanje i osposobljavanje odraslih u 2021.g.” biće angažovano 400 nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore – odlučio je Upravni odbor Zavoda na sjednici održanoj 16. septembra, kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević, saopšteno je iz ove ustanove.

Shodno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Zavod će, kako navode, ove godine prvi put realizovati ovaj Program u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

“Za njegovu realizaciju, shodno odluci UO, Zavod je opredijelio sredstva u iznosu od 200.000,00 eura. Pored navedenog, Zavod će finansirati i novčanu pomoć i troškove prevoza za polaznike programa”, navodi se u saopštenju.

Programsko angažovanje se, kako ističu, odnosi na osobe sa evidencije Zavoda kojima je nedostatak znanja, vještina i kompetencija bila prepreka u zapošljavanju, dok će se programom nastojati da se ovim licima omogući sticanje stručnih kvalifikacija i ključnih vještina i olakšati pristup tržištu rada odnosno zaposlenja.

“Izvođači programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih mogu biti organizatori obrazovanja, odnosno pravna ili fizička lica koja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast obrazovanja odraslih mogu da organizuju obrazovanje i osposobljavanje odraslih”, saopštili su iz Zavoda.

Narednih dana će, kako zaključuju u saopštenju, Zavod pripremiti tendersku dokumentaciju i objaviti Program “Obrazovanje i osposobljavanje odraslih u 2021.g.”, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama na portalu javnih nabavki.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content