KIPS ponudio 2,5 miliona za zemljište

Piše: Objavljeno: 23/07/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Na jučerašnjoj licitaciji za prodaju imovine bivše fabrike ,,Radoje Dakić“ u stečaju pojavila su se dva kupca, ali je bolju ponudu dala podgorička kompanija KIPS koja će za 8,6 hiljada kvadrata platiti 2,5 miliona eura.

Početna cijena određena javnim pozivom iznosila je 2,45 miliona, a licitacioni korak 50 hiljada eura, pa druga kompanija Admiral holding, koja je već ranije kupila dio zemljišta, ovog puta nije bila spremna da ponudi više od KIPS-a, piše Pobjeda.me.

Ovaj oglas stečajni upravnik Mladen Marković raspisao je nakon sedam mjeseci od prethodnog, a njime je predviđena prodaja samo dijela od ukupne parcele od 11 hiljada kvadrata, jer se za 3,3 hiljade kvadrata vodi spor oko vlasništva.

Ova površina predviđena je za centralne djelatnosti, a KIPS će se tako useliti između parcela koje su ranije kupile kompanije Voli i Lidl, što je istovremeno bila i zvanična potvrda da ovaj njemački trgovački lanac ulazi na crnogorsko tržište.

Za 13,2 hiljade kvadrata zemljišta početkom godine, kompanija MMS Property Solutions, koju je osnovala WE International Zweite, istovremeno i osnivač Lidla u BiH, uplatila je 3,73 miliona eura. Na licitaciji prije te, u julu prošle godine, prihodovano je 16,65 miliona eura kada su vlasnici parcela u podgoričkom Siti kvartu postale kompanije KIPS gradnja, Savana i Admiral holding.

Za posljednjih nekoliko prodaja Marković je organizovao licitaciju, dok je prije toga imovina uglavnom prodavana javnim nadmetanjem u zatvorenim kovertama, kao i neposrednim pogodbama. Odluku o proglašenju kupca trebalo bi da donese u roku od sedam dana, a kupac je dužan da u roku od deset zaključi ugovor čije će sve troškove snositi.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content