KCCG pozvao DRI da provjeri poslovanje

Piše: Objavljeno: 04/04/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

U cilju što transparetnijeg i efikasnijeg rada Javne zdravstvene ustanove Klinički centar Crne Gore (KCCG) se obratio Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da izvrši reviziju poslovanja, saopšteno je iz KCCG.

Aktuelni menadžment će, poručuju, isto uraditi i kada njemu istekne mandat. S obzirom da do sada nije bilo interne revizije u KCCG-u koja bi dostavljala izvještaje o stanju poslovanja cijenilo se opravdanim obratiti se DRI-u.

Fokus će, kako su istakli iz KCCG, biti na javnim nabavkama sa posebnim osvrtom na nabavke male vrijednosti i na analizu sudskih troškova.

“S obzirom na to da DRI, kroz kontrolu trošenja budžetskih sredstava, utvrđuje, između ostalog, i uspješnost ostvarenja ciljeva poslovanja državnih institucija, samim tim i KCCG, smatramo da će izvještaj najvišeg organa revizije javnog sektora u Crnoj Gori doprinijeti efikasnijoj realizaciji postavljenih ciljeva”, navode u saopštenju. 

Shodno Zakonu o DRI, poručuju iz KCCG, revizija se vrši radi obezbjeđivanja bitnih informacija o upravljanju budžetom, imovinom i ekonomskim poslovima, zakonitog postupanja od strane subjekta revizije, unaprjeđivanja njegove sposobnosti za uspješno ostvarivanje zadataka i prevencije pogrešnog postupanja.

Nakon što KCCG dobije izvještaj, poručuju da će javnost upoznati sa njegovim sadržajem.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content