Kasalica: Nijesu uspjeli da nas unište, a nije da nijesu pokušavali

Piše: Objavljeno: 08/05/2023
featured image

Foto: gradski.me

Crna Gora se nalazi u najosjetljivijem periodu za javne finansije koje je ugrozila Vlada Zdravka Krivokapića, a zatim ekspanzivnom fiskalnom politikom pokušala da uništi Vlada Dritana Abazovića, ocijenila je ekonomska analitičarka Mila Kasalica za Gradsku RTV.

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu finansiјa kaže da za godinu nijesu postignuti nikakvi istorijski rezultati kako tvrdi smijenjeni premijer.

Iako ministri i premijer Vlade, koja je duže u tehničkom nego što je bila u punom mandatu, tvrde suprotno, Kasalica ističe da u prethodnih godinu ekonomsko stanje u Crnoj Gori nije bolje, piše gradski.me.

„Nijesu uspjeli da nas unište, a nije da nijesu pokušavali u ekonomskom smislu. Pitanja nijesu ima li istorijskih rezultata, jer za godinu dana se ne mogu postići istorijski rezultati, nego da li je sistem u boljem stanju nego što je bio 28. aprila prošle godine? To nažalost nije tako, a trebalo je da bude bolje”, smatra Kasalica.

U prezentaciji smijenjenog premijera o učincima Vlade, kaže, očekivala je konkretne rezultate.

„Mi smo umjesto 18 slajdova premijera trebali da dobijemo samo tri – na jednom bi bilo koje su javne politike jačale poglavlje 23 i 24 i u kojoj smo fazi, u drugom bi bili klasteri za poljoprivredu i ekonomski razvoj, a u trećem gdje ćemo i kako u sljedećih 20 godina jačati zajednicu i našu ekološku svijest”, istakla je Kasalica.

Međutim, kaže, od toga ništa nije urađeno.

„Štaviše, dan prije toga na sjednici Vlade imali smo dobacivanje između premijera i ministra finansija u vezi evropske agende. Pošto su vanredni parlamentarni izbori zakazani za 11. jun, građani treba da budu svjesni učinaka Abazovićeve Vlade”, poručila je Kasalica.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content