Kadić: Zaključivanja bolovanja više za skoro 20 odsto, većina ih se izdaje na osnovu mišljenja specijalista

Piše: Objavljeno: 17/01/2024
featured image

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić kazao je da je, prema statistici u posljednjih šest mjeseci, skoro 20 odsto zaključivanja bolovanja nego u prethodnom periodu.

On je, između ostalog, u Bojama jutra na TV Vijesti naglasio je da od septembra 2023. svi osiguranici moraju biti prisutni na komisiji, izuzev trudnica i onkoloških pacijenata.

“Radimo kontole u smislu ljekara opšte prakse. Imamo komisiju formiranu od ljekara unutar Fonda sa pravnicima unutar Fonda, koji obilaze ljekare opšte prakse. Gdje primijetimo da su veća izdavanja za bolovanje, zasad su to samo usmene opomene, ali ćemo, na kraju krajeva, preći i na neke rizogornije stvari, ako to ne da rezultata. Gro tih bolovanja su napisani od strane specijalista, ljekari opšte prakse samo izdaju na osnovu mišljenja specijalista. Mi ne možemo kao Fond da vršimo kontrolu specijalista, Ministarstvo zdravlja i inspekcija su ti koji to treba da urade. Formalno-pravno, svi ti pacijenti, ili većina njih, su pokriveni izvještajima specijalista”, rekao je Kadić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content