Jubilarna, 40. samostalna izložba Vesne Oborine otvorena u KIC “Budo Tomović”

Piše: Objavljeno: 14/02/2024
featured image

Likovna publika do 22. februara može uživati u motivima mrtve prirode – cvijeća slikarke autodidakta Vesne Oborine u holu KIC “Budo Tomović”. Izložba je otvorena uoči Dana zaljubljenih, 14. februara, pa ne čudi što je naslovljena “Cvijet za ljubav”. Oborina, kojoj je ovo 40. samostalna izložba, a kojom obilježava i 25 godina od svoje prve samostalne izložbe, predstavila se sa 20-ak akvarela kao i slikama rađenim akrilikom i pastelom.

Foto: Živana Janjušević


No, kako je Oborina i književnica, objavila je 14 knjiga među kojima su zbirke poezije za djecu i odrasle, kao i jedan roman, otvaranje izložbe nije prošlo bez govorenja njene poezije. To su najprije učinile djevojčice Milica Ivančević i Nikoleta Lakušić, kao i moderatorka večeri, pjesnikinja Vjera Bojanić.

Učinila je to i mr Snežana Burzan Vuksanović koja je zvanično i otvorila izložbu, ističući da je Oborina publici ponudila “lirski, umjetnički tepih satkan od mirisnih, šarenih cvjetova, uvodeći nas u proljeće”.

 Vesna kaže da je njena umjetnost stvar trenutka, da istovremeno lije haiku stihove i boji platno. Cvijeće je asocira na radost, optimizam, na život sam, jer ga poklanjamo jedni drugima i povodom rođenja, vjenčanja, rođendana, ali i posljednjih rastanaka sa dragim ljudima. Sve ljubavi sakupljene su u cvijetu! Draga Vesna, sa imenom boginje proljeća, i pored niza godina, i sreće i tuge, i dalje vjeruje u ljepotu i ljubav! Želim joj da još dugo stvara, da nas voli, grli, obraduje i poezijom i slikama – rekla je Burzan Vuksanović, proglašavajući izložbu otvorenom stihovima Oborine – “Vjeruj u ljubav, jer samo ljubav i jeste ovaj svijet!”.

Na kraju, prisutnima se obratila Oborina, sada ljekarka u penziji, zahvaljujući publici koja je došla, kao i svima koji su pomogli realizaciju izložbe.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content