Jokić: Nasilje na društvenim mrežama toksično i pogubno

Piše: Objavljeno: 06/09/2023
featured image

Foto: rtcg.me

Uvrede i brojne prijetnje upućene su juče na društvenoj mreži Tviter (Iks) političkom analitičaru Feđi Pavloviću, da bi nakon toga uslijedila reakcija predsjednice LGBT Foruma Progres Bojane Jokić koja traži da se povodom ovog slučaja oglase Vlada i nadležne institucije.

“Nasilje na društvenim mrežama je toksično i pogubno po društvo. Bez obzira na višegodišnji apel NVO-a, Vlada Crne Gore i dalje ne nudi rešenje i način da zajedno sa skupštinskom većinom zakonski uredi javni prostor na društvenim mrežama i zaustavi ovakvu vrstu nasilja prema intelektualcima, novinarima, aktivistima, te svim ostalim građanima Crne Gore”, dodala je ona. 

Jokić navodi da ovakav vid nasilja narušava mentalno zdravlje ljudi, čiji je posao vezan za javnu sferu i dodatno narušava kvalitet rada i dovodi do povlačenja aktera koji bi mogli dati veliki doprinos u razvoju Crne Gore, piše rtcg.me.

“Još jednom apelujem na izvršnu i zakonodavnu vlast da podvuče jasnu zakonsku granicu između govora mržnje, spina, klevete, diskriminacije, kreiranja lažnih narativa i prihvatljivog društvenog ponašanja u javnom prostoru”, poručila je Jokić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)